Posjeta poduzeću ” Salkanović Tišleraj d.o.o.” Odžak

U sklopu obilaska poduzeća s prostora općine Odžak, Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima i predsjedateljem Općinskog vijeća Mujom Puzićem, obišli su  poduzeće “Salkanović Tišleraj d.o.o.”, srdačno ih je u svom uredu dočekao vlasnik Nijaz Salkanović.

“Salkanović tišleraj d.o.o.” Odžak  osnovano je 1997.godine kao malo poduzeće sa nekoliko zaposlenika. Bavi se proizvodnjom i prodajom unutarnjih vrata i namještaja od drveta i pločastih materijala serijske proizvodnje po zahtjevima kupaca. Osnovano je kao obiteljsko poduzeće  i kao takvo se za ovih 20 godina svog postojanja razvilo u poduzeće koje po svojim kriterijima spada u srednja poduzeće. Danas poduzeće zapošljava preko 50 zaposlenika i svakodnevno radi na proširenju proizvodnih kapaciteta, a time i povećanju broja zaposlenih. Trenutno je oko 4.000m2 proizvodnog i skladišnog prostora, a radi se na proširenju proizvodnog i skladišnog prostora za još 4.000m2. Od 2017. godine ukinut je program proizvodnje vanjske stolarije, jer se poslovanje preusmjerilo na serijsku proizvodnju namještaja i komponenti za namještaj. 90% proizvodnje se  izvozi i to su uglavnom serijski proizvodi. Ostatak proizvodnje se radi za domaće tržište.

Vlasnik poduzeća “Salkanović Tišleraj d.o.o.”, kroz  ugodan razgovor načelnika, predsjedatelja Općinskog vijeća i načelnicu službe za gospodarstvo i LER Radinku Dujak upoznao je o radu i planovima tog poduzeća. 

Vlasnik Salkanović je kazao:” da tržišta na koja najviše plasiraju svoje proizvode su Švicarska, Austrija, Njemačka, Engleska, Hrvatska. Tržište je veliko i velika je potražnja, ali problem s kojim se suočava jest nedostatak  stručne radne snage. Kroz neko vrijeme taj problem bi mogao ugroziti poslovanje pored svih drugih pozitivnih komponenti, ovog  poduzeća , kao i u ostalih u našoj regiji”, naglasio je Salkanović.

Načelnik Ivanković je  kazao : ”  cilj mi je  da upoznam i čujem od vlasnika poduzeća kakva je situacija u svakom poduzeću koje posluje na prostoru naše Općine, kako bi mi u Općini mogli imati pravu sliku o radu i problemima s kojima se susrećete u toku rada, koji su to problemi koje vas muče.Također je napomenuo i nedostatak stručnog kadra, koji je u svim poduzećima istaknut kao problem,” kazao je načelnik Ivanković.

Predsjedatelj Općinskog vijeća Mujo Puzić je kazao:” da bi bilo dobro u suradnji s načelnikom i Općinskim vijećem napraviti Tematsku sjednicu Općinskog vijeća, a vezao za ovu problematiku koja tišti većinu poduzeća, kako bi se pokušalo iznaći najbolje rješenje.” kazao je Puzić

 

Nakon sastanka svi sudionici sastanka  obišli su zajedno proizvodni pogon tog poduzeća, moglo je da se vidi kako i na koji način od sirovine nastaje gotov proizvod ovog poduzeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top