Posjeta poduzeću PIMS ELEKTRO OPREMA d.o.o. Odžak

Općinski načelnik Jakov Ivanković i  načelnica  Općinske službe za gospodarstvo i LER Radinka Dujak nastavili su i ovaj tjedan posjete odzačkim  poduzećima, danas su posjetili poduzeće PIMS ELEKTRO OPREMA d.o.o , primio ih je  direktor Damir Gavrić, koji ih je upoznao o poslovanju tog poduzeća.

PIMS ELEKTRO OPREMA d.o.o se od 2008. godine bavi proizvodnom djelatnošću u vidu ožičavanja, kabliranja i montiranja niskonaponskih komandnih elektro ormara koji se koriste pri upravljanju raznim robotima i automatizaciji raznih postrojenja i opreme.

Direktor je upoznao načelnika o poduzeću i kazao  da cjelokupni proizvodni asortiman izvoze i plasiraju na svjetskom tržištu autoindustrije, a trenutno zapošljavaju 150 djelatnika, gdje su u zadnjih 6 mjeseci zaposlili više od 80 djelatnika, te tendencijom daljnjeg rasta i dodatnog zapošljavanja. Zbog potrebe kompletiranja proizvodnih procesa 2014. godine pokrenuli su i vlastitu proizvodnju u mašinskoj obradi lima i metala. Ovu vrstu djelatnosti obavljaju  u proizvodnom pogonu veličine 2.500 kvadratnih metara, a trenutno se vrši izgradnja nove proizvodne hale površine 2.100 kvadratnih metara što će svakako rezultirati proširenju  proizvodnih kapaciteta i novim zapošljavanjem. Planiran  je završetak građevinskih radova i useljenje u novu proizvodnu halu, planirani rok je 31.12.2017. godine. Zbog nedostatka prostora planira se preseljenje i administracije u već postojeću upravnu zgradu.

Tijekom razgovora načelnika  je zanimalo na kakav način dolaze do nove radne snage, direktor Gavrić  je kazao da je to najčešće dovoljno velika plaća ,svima je za vrijeme rada osiguran topli obrok, a ljudima koji dolaze sa strane plaća se stan i režije.Trenutno imaju 9 iznajmljenih stanova i imaju  potrebu za još novih stambenih prostora.Vide problem u nedostatku visoko obrazovanog kadra, a to je mašinski i elektro inženjera.

Nakon sastanka direktor Gavrić je načelnika Jakova Ivankovića i njegove suradnike proveo kroz proizvodne pogone ovog poduzeća, gdje se moglo vidjeti montiranje niskonaponskih komandnih elektro ormara, i ostalih radova u ovom poduzeću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top