Održani u Jošavi tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i Jošave u Domovinskome ratu

Pod sloganom „Ono sam čega se sjećam“, u petak i subotu  održani su kod  društvenog doma i ispred spomenika u Jošavi  tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i Jošave  u Domovinskome ratu. Veliki broj građana s područja cijele općine  prisustvovao je u petak uvečer tradicionalnoj fišijadi na kojoj se tražilo mjesto više, pa su organizatori zbog velikog interesa morali postavljati dodatne stolove. I ovaj put Memorijalne dane uveličali su građani s tog područja privremeno zaposleni  u inozemstvu, koji su organizirano doputovali u zavičaj.

Središnja svečanost obilježavanja  Sjećanja na poginule branitelje održana je u  subotu. Nakon dočeka sugrađana  Potočana i Jošave, koji su stigli iz dijaspore, u poslijepodnevnim satima  odigrana  je revijalna nogometna utakmica. Poslije utakmice, ispred Spomenika poginulim braniteljima u Jošavi  izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Općine Odžak, Općinskog vijeća, HDZ-a BiH  i Mjesne zajednice  Potočani položila su  vijence i zapalila svijeće nakon čega je služena  sveta misa, koju su  predvodili  fra Anto Tomas – plehanski gvardijan i fra Anto Zrakić -župnik u župi Potočani.  U večernjim satima održana je u društvenom domu u Jošavi  Večer za sve okupljene uz bogatu trpezu.

I ove godine  tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i Jošave  u Domovinskome ratu, ispunili su sva očekivanja i doista opravdali slogan „Ono sam čega se sjećam“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top