Načelnik Općine Jakov Ivanković i Ministri u Vladi Županije Posavske sinoć su nazočili na 16. tradicionalnom Večernjakovu pečatu.

Načelnik Općine Jakov Ivanković i Ministri u Vladi Županije Posavske , Ministrica financija Nada Ćulap, Ministrica pravosuđa Ana Andrić, Ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap i Ministar Zdravstva rada i socijalne politike, sinoć su nazočili  na 16. tradicionalnom Večernjakovu pečatu.

Osoba godine u Bosni i Hercegovini u tradicionalnom izboru „Večernjakov pečat“ je gospodarstvenik Marko Pipunić. Nagradu mu je na manifestaciji u mostarskoj „Kosači“ uručio predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Marko Pipunić, je gospodarstvenik, rođen u Modriči. Nikad nije zaboravio Posavinu i zapošljava svoje sunarodnjaka. Član je Udruge “Prsten”.

Uz glavnu nagradu za osobu godine, uručeno je još 14 nagrada i tri specijalna priznanja.

U kategoriji “Ponos Bosne i Hercegovine za humanost” dobitnik nagrade je Ivo Soldo, idejni začetnik, jedan od osnivača, predsjednik i volonter humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“.  

Nagrada za “pothvat godine” uručena je Mustafi Mehiću, čovjeku koji vidi srcem.  “Velika mi je čast što sam tu i mogu da vas pozdravim. Nas su obilježili kao osobe s posebnim potrebama, mi smo ljudi s osnovnim ljudskim potrebama. Zahvaljujem se svom treneru, kolegama i moj je veliki san je da predstavljam BiH na paraolimpijskim igrama 2020. i obećavam da neću razočarati”, rekao je nakon uručenja nagrade.

Nagradu “Uspjeh godine” dobili su Almasa i Đemal Memagić.  

U kategoriji “međureligijski dijalog” Nevenko Herceg proglasio je pobjednika – Igumana Danila Pavlovića.  

U kategorija “pravosuđe”, Johnatan Moore, voditelj misije OESS-a, uručio je nagradu Ranku Debevecu, predsjedniku Suda BiH.  

U kategoriji “gospodarstvenici” Nedjeljko Čubrilović, predsjednik NS RS uručio je nagradu Rasimu Bajroviću. “U ime grupacije hvala na ovom priznanju, i hvala što dugi niz godina promičete najviše vrijednosti u društvu”, rekao je nakon što mu je uručena nagrada.  

U kategoriji “kultura i scena” Enis Bešlagić, prošlogodišnja osoba godine, uručio je nagradu Sariti Vujković.

“Posebno priznanje za životno djelo” Anton Kikaš uručio je Armandu Assantu.  

U kategoriji “znanost” ministar prometa i veza FBiH Denis Lasić uručio je priznanje Nihadu Alihodžiću.  

U kategoriji “Međupolitički dijalog” dobitnik nagrade je Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća Ministara BiH.

U kategoriji “lokalni lideri” dobitniku nagrade Igoru Radojičiću nagradu je uručio Belmin Karamehmedović.

Posebno priznanje uručeno Hoyt Brian Yeeu, zamjeniku pomoćnika državnog tajnika SAD.

U kategoriji “sport” nagradu Amini Kajtaz uručio je gradonačelnik Mostar Ljubo Bešlić.  

U kategoriji “Naše gore list” nagradu je dobio Goran Marić.

Nagradu za promicanje europskih vrijednosti uručio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista Osobi godine u Europi Miroslavu Lajčaku, ministru vanjskih poslova Slovačke.  

Nagrade su uručene Europskom lideru i lobisti za BiH Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Promotoru europskih vrijednosti u BiH Draganu Čoviću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top