Moguće je da BiH početkom 2017. dobije kandidacijski status

bih bi mogla 2017 u eu

Dva predsjednika ocijenila su kako će BiH predajom zahtjeva za članstvo potvrditi odlučnost na europskom putu te učiniti prvi veliki korak prema europskoj obitelji

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sastali su se danas s predsjednikom HDZ-a i prvim potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Karamarkom u Središnjici HDZ u Zagrebu.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i BiH te o položaju hrvatskog naroda u BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Čović je upoznao predsjednika Karamarka s političkom situacijom u BiH te o predaji zahtjeva za članstvo BiH u EU koji je zakazan za 15. veljače u Bruxellesu.

Dva predsjednika ocijenila su kako će BiH predajom zahtjeva za članstvo potvrditi odlučnost na europskom putu te učiniti prvi veliki korak prema europskoj obitelji. Zaključeno je kako je sasvim realna mogućnost da početkom 2017. BiH dobije i kandidacijski status. 

Karamarko je ocijenio da će nova Vlada RH sigurno biti stabilna, te pružiti potporu BiH u nastojanjima da bude dio velike EU obitelji. 

Na sastanku je razgovarano i o budućoj suradnji HDZ-a BiH i HDZ-a RH. Predsjednici su međustranačku suradnju ocijenili uspješnom i izrazili nadu kako će se ovakvi odnosi nastaviti i u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top